Αποκαλυπτήρια προτομής Σωκράτη Φανουράκη – Χάλκη 28.10.23

 Το Σάββατο 28 Οκτωβρίου, μετά την μαθητική παρέλαση, πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Λ.Τ Χάλκης “Σωκράτης Φανουράκης” εκδήλωση προς τιμή του Ιδρυτή του Ιδρύματος Λοχαγού Φανουράκη και αποκαλυπτήρια της προτομής του, που κοσμεί πλέον το σχολείο του νησιού.

Τη ζωή και το έργο του Σωκράτη παρουσίασαν με ομιλίες και σχετικά video, ο Πρόεδρος του ΙΛΦ κ. Κοσμάς Σφυρίου, ο Δήμαρχος Χάλκης Ευάγγελος Φραγκάκης και ο αντιπρόεδρος του ΙΛΦ κ. Ευάγγελος Ηλιάδης.

Στην εκδήλωση ο πρώην υπότροφος του Ι.Λ.Φ. κ. Χρήστος Γιαννούτσος, παρουσίασε το πλάνο των εξ αποστάσεως μαθημάτων ξένων γλωσσών (που θα ξεκινήσει άμεσα σε συνεννόηση με τους καθηγητές), για τους μαθητές του σχολείου της Χάλκης, ως ανταπόδωση της υποτροφίας που έλαβε από το Ίδρυμα.

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Σωκράτη έκανε ο Πρόεδρος του ΙΛΦ κ. Κοσμάς Σφυρίου, παρουσία του Δημάρχου κ. Ευάγγελου Φραγκάκη, των αντιδημάρχων και μελών του Δημοτικού συμβουλίου, των διοικητών του Αστυνομικού σταθμού, του λιμενικού σταθμού και του στρατιωτικού φυλακίου Χάλκης, της διευθύντριας του Γυμνασίου Λ.Τ Χάλκης, των εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών του σχολείου.

Ακολούθησε δεξίωση των παρευρισκομένων, προσφορά του Ι.Λ.Φ.

Η προτομή φιλοτεχνήθηκε από τον γνωστό Δωδεκανήσιο γλύπτη κ. Κωνσταντίνο Νεοφύτου και θα αποτελεί υπενθύμιση στις μελλοντικές γενιές για την σημασία του ενάρετου βίου και της φιλανθρωπίας, δυο στοιχεία που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ζωή και την παρακαταθήκη του Σ. Φανουράκη.

Το ΔΣ του Ιδρύματος Λοχαγού Φανουράκη, εκφράζει την ευγνωμοσύνη του προς όλους όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου, και ιδιαίτεραστον κ. Εμμανουήλ Φάρκωνα που προσέφερε εξ ιδίων τεχνική υποστήριξη σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

Η προτομή του Σωκράτη Φανουράκη, από σήμερα θα κοσμεί του προαύλιο του σχολείου της Χάλκης που φέρει και το όνομα του, θα ατενίζει στο διηνεκές τον όμορφο ορίζοντα της πολυαγαπημένης γενέτειρας του.