Δελτίο Τύπο – Μνημόσυνο Σωκράτη Φανουράκη – Κως 15 Ιουλίου 2023

*Μνημόσυνο για τον ιδρυτή του Ιδρύματος Λοχαγού Φανουράκη και του ξενοδοχείου Caravia Beach Hotel & Bungalows –Πυλί – Κως 15 Ιουλίου 2023*

*Πυλί, Κως- 15 Ιουλίου 2023*

 

Το Σάββατο 15 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε το μνημόσυνο των 10 χρόνων από τον θάνατο του αείμνηστου Ιδρυτή, του Ιδρύματος Λοχαγού Φανουράκη, Σωκράτη Φανουράκη, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Πυλί, στην Κω, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κω και Νισύρου, κ.κ. Ναθαναήλ, και παρουσία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΛΦ, εκπροσώπων των τοπικών αρχών, καθώς και συγγενών, παλιών συνεργατών του εκλιπόντος και υποτρόφων του Ιδρύματος.

Το μνημόσυνο αποτέλεσε μια συγκινητική ευκαιρία για να τιμηθεί η μνήμη του Σωκράτη Φανουράκη και να αναδειχθούν τα επιτεύγματα και η κληρονομιά του, 10 χρόνια μετά τον θάνατο του. Ως ιδρυτής του Ιδρύματος Λοχαγού Φανουράκη και του δημοφιλούς Caravia Beach Hotel & Bungalows, ο Σωκράτης Φανουράκης προσέφερε σημαντικά στην τοπική κοινότητα της Κω και στην ανάπτυξη του τουρισμού στο νησί. Ο εκλιπών με την σημαντικότατη παρακαταθήκη που άφησε, και που με δέουσα αίσθηση καθήκοντος και περισσή υπευθυνότητα το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Λοχαγού Φανουράκη ακολουθεί, κάθε χρόνο προσφέρει υποτροφίες σε νέες και νέους στην Χάλκη και την Κω και παρέχει κατ’ οίκων περίθαλψη για αναξιοπαθούντες γέροντες στα δυο αυτά νησιά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Λοχαγού Φανουράκη εκφράζει τις ειλικρινείς ευχαριστίες του προς τον Μητροπολίτη Κω και Νισύρου, κ. κ. Ναθαναήλ, για την τιμητική του παρουσία, τον Πατήρ Ζωγραφάκη για την ευγενική του συνεργασία, καθώς και προς όλους παρευρέθηκαν  στο μνημόσυνο.

Οι παρευρισκόμενοι τίμησαν τη μνήμη του Σωκράτη Φανουράκη με συγκίνηση και σεβασμό, αναδεικνύοντας την ανιδιοτελή δράση και την αφοσίωσή του στην τοπική κοινότητα. Η παρουσία τους αντανακλούσε τη βαθιά επίδραση που είχε στη ζωή πολλών ανθρώπων.

Με ιδιαίτερη χαρά ενημερώθηκε το ΔΣ του Ι.Λ.Φ μετά το πέρας του μνημόσυνου, από τον υπότροφο του, κ. Χρήστο Γιαννούτσο για την επιθυμία του να προσφέρει δωρεάν μαθήματα Αγγλικών και Γερμανικών στους μαθητές του Γυμνασίου – Λ.Τ. «Σωκράτη Φανουράκη» στην Χάλκη. Ο κ. Γιαννούτσος, που ταξίδεψε από την Ρόδο για να παρευρεθεί στο μνημόσυνο,  θεωρεί ότι το να μοιραστεί τις γνώσεις και την εμπειρία του με τους μαθητές της Χάλκης, είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του προς το ΙΛΦ και την αναγνώριση της στήριξης που έχει λάβει. Με εκτεταμένη εμπειρία και γνώση στην Αγγλική και την Γερμανική γλώσσα ο κ. Γιαννούτσος, με ενθουσιασμό και δέσμευση μέσω των δωρεάν μαθημάτων Αγγλικών, επιθυμεί να δώσει στους μαθητές της Χάλκης την ευκαιρία να ενισχύσουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες και να αναπτύξουν τις ευκαιρίες τους για το μέλλον. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν το προσεχές φθινόπωρο.

Η κληρονομιά του Σωκράτη Φανουράκη θα συνεχίσει να ζει μέσα από το έργο του Ιδρύματος Λοχαγού Φανουράκη και του Caravia Beach Hotel & Bungalows, που στηρίζουν τις τοπικές κοινωνίες της Χάλκης και της Κω.

Ο σκοπός του Ιδρύματος Λοχ. Φανουράκη είναι διττός:

 η παροχή υποτροφιών σε νέους από την Κω και την Χάλκη που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν σπουδές μεταπτυχιακού επιπέδου στην Ελλάδα ή το εξωτερικό και η στήριξη ανήμπορων συμπατριωτών μας της τρίτης ηλικίας, στην Χάλκη και την Κω. Από το 2018 έχει ξεκινήσει πρόγραμμα υποτροφιών προπτυχιακών σπουδών για τους νέους της Χάλκης.