Δελτίο Τύπο – Μνημόσυνο Σωκράτη Φανουράκη – Χάλκη 9 Ιουλίου 2023

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 9 Ιουλίου 2023 το μνημόσυνο του Σωκρατη Φανουράκη, στη Χάλκη.
Με αφορμή τα δέκα χρόνια από τον θάνατο του Ιδρυτή του Ιδρύματος Λοχαγού Φανουράκη, μετά το τρισάγιο στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, παρουσιάστηκε από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, σε ιδιαίτερη εκδήλωση, διαδραστική εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας, με τοπόσημα και αναφορές στον Σωκράτη και Διογένη Φανουράκη.
Στην εκδήλωση την οποία συνδιοργάνωσε η Εταιρία Δράσεων Επιμόρφωσης (Ε.ΔΡΑΣ.Ε) και ο Δήμος Χάλκης, ήταν παρόντες από το Δ.Σ του Ιδρύματος ο Πρόεδρος κ. Σφυρίου, ο Αντιπρόεδρος κ. Ηλιάδης και ο Γ. Γραμματέας κ. Βαληνάκης, ο Πρόεδρος της αντιπολίτευσης κ. Σταματιάδης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Σπυρίδης, Ρουσσάκης και Βογιατζόγλου, ο Πρόεδρος και πολλά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χάλκης, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και πολλοί κάτοικοι του νησιού, ενώ χαιρέτισε και συμμετείχε διαδικτυακά ο Δήμαρχος κ. Φραγκάκης. Δεν μπόρεσε να έρθει στην εκδήλωση λόγω απαγορευτικού απόπλου ο κ. Παναγιώτης Σταμάτης, Πρόεδρος του ΤΕΠΑΕΣ του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Αντιδήμαρχος Ρόδου.
Η καθηγήτρια κ. Α. Δημητρακοπούλου, διευθύντρια του Εργαστηρίου Μαθησιακής Τεχνολογίας και Διδακτικής Μηχανικής της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, παρουσίασε την εφαρμογή tsARka in Chalki, την οποία διέθεσε δωρεάν προς χρήση στον Δήμο, τους δημότες αλλά και τους επισκέπτες του νησιού, από το Play Store, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Ηρώον του Διογένη Φανουράκη και στο άγαλμα του Αλέξανδρου Διάκου, τα οποία περιλαμβάνονται στην εφαρμογή.
Ακολούθησε συζήτηση μεταξύ της κ. Δημητρακοπούλου και του κοινού, με θέμα κυρίως τις προοπτικές εμπλουτισμού της εφαρμογής.