Εκδήλωση του Ιδρύματος «Λοχαγού Φανουράκη» (19/07/14 )

Πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο “Καράβια” στο Μαρμάρι η συνάντηση των υποτρόφων με την συμπλήρωση ενός έτους από τον θάνατο του αείμνηστου ιδρυτή του, Σωκράτη Φανουράκη.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση υπότροφοι από την Κω και δυο από την Χάλκη, αλλά και περιθαλπόμενοι  (κυρίως ηλικιωμένοι) παρευρέθησαν στην εκδήλωση που έλαβε χώρα στην αίθουσα συνεδρίων του ξενοδοχείου.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας, ο πρόεδρος του ιδρύματος (“Λοχαγού Φανουράκη”) καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός, ο καθηγητής Ιωάννης Βαλλήνακης, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Γιώργος Κυρίτσης και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι και φορείς του τόπου μας.

Ο αείμνηστος Σωκράτης Φανουράκης πέθανε ένα χρόνο πριν σε ηλικία 88 ετών ύστερα από πολύχρονη μάχη με την επάρρατο. Από τις αρχές της δεκαετίας του ’70 είχε “ανακαλύψει” την Κω, την οποία λάτρεψε και αγάπησε σαν δεύτερη πατρίδα του μετά την Χάλκη. Αγόρασε πολλές εκτάσεις στο Μαρμάρι της Κω και έκτισε το ξενοδοχείο “Καράβια”, βοηθώντας τον τόπο να αναπτυχθεί στον χώρο των ξενοδοχειακών μονάδων, αναβαθμίζοντας το νησί, με προοπτική να έρθουν στο νησί μας αρκετοί Ευρωπαίοι επισκέπτες.

Το ΙΔΡΥΜΑ ΛΟΧΑΓΟΥ ΦΑΝΟΥΡΑΚΗ ιδρύθηκε από τον Πρόεδρό του Σωκράτη Δ. Φανουράκη το 2011. Ο σκοπός του είναι διττός. Αφενός μεν η παροχή υποτροφιών σε νέους από την Χάλκη και την Κω που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν σπουδές μεταπτυχιακού επιπέδου στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, αφετέρου η μέριμνα, φροντίδα και περίθαλψη ανήμπορων ηλικιωμένων της Χάλκης και της Κω.

Ο Σωκράτης Φανουράκης θεωρείται από πολλούς ευεργέτης, φιλάνθρωπος, αλλά πάνω απ’όλα άνθρωπος,  βοηθούσε πάντοτε όποιον είχε ανάγκη, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στα άτομα τις τρίτης ηλικίας, στους πολύτεκνους και γενικότερα στους αναξιοπαθούντες.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε βίντεο από την εκδήλωση.

 

Πηγή :  kostoday.gr