Ετήσιο Μνημόσυνο Διογένη Φανουράκη

Αθήνα 31.10.21

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην Χάλκη, την γενέτειρα του Σωκράτη και του Διογένη Φανουράκη – όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος – το Ίδρυμα Λοχαγού Φανουράκη, τίμησε τη μνήμη του Διογένη Φανουράκη (αδελφού του Ιδρυτή του Ιδρύματος) καθώς και του Αλέξανδρου Διάκου, των δύο ηρώων Χαλκιτών που έπεσαν για την πατρίδα μας κατά σύμπτωση την 1η Νοεμβρίου του 1944 και 1940 αντίστοιχα.

Στην λιτή και συγκινητική εκδήλωση στα μνημεία των δύο ηρώων κατέθεσαν στεφάνι για λογαριασμό του Ιδρύματος Λοχαγού Φανουράκη, που προεδρεύεται από τον κ. Κοσμά Σφυρίου, ο αντιπρόεδρος κ. Β. Ηλιάδης, εκ μέρους του Δήμου Χάλκης ο αντιδήμαρχος κ. Β. Ρουσάκης, εκ μέρους της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Δωδεκανήσου ο Πρόεδρος κ. Μ. Παπαδάκης, καθώς και αντιπροσωπεία των μαθητών των σχολικών μονάδων της Χάλκης.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση και τη μνήμη των ηρώων μας, πολλά μέλη της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Δωδεκανήσου καθώς και πλήθος Χαλκιτών.

Στα μνημεία εψάλη τρισάγιο καθώς και ο Εθνικός μας Ύμνος.

 

Ο σκοπός του Ιδρύματος Λοχ. Φανουράκη είναι διττός: η παροχή υποτροφιών σε νέους από την Κω και την Χάλκη που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν σπουδές μεταπτυχιακού επιπέδου στην Ελλάδα ή το εξωτερικό και η στήριξη ανήμπορων συμπατριωτών μας της τρίτης ηλικίας, στην Χάλκη και την Κω. Από το 2018 έχει ξεκινήσει πρόγραμμα υποτροφιών προπτυχιακών σπουδών για τους νέους της Χάλκης.

Στο πλαίσιο του κοινωφελούς του έργου πρόσφατα δώρισε ένα ηλεκτρικό αμαξίδιο (εφοδιασμένο και με φορείο), για την καλύτερη εκπλήρωση του σκοπού περίθαλψης και για την μεταφορά περιθαλπομένων προς και από το ιατρείο της Χάλκης και εντός του παραδοσιακού οικισμού του νησιού.

 

Μνημόσυνο Δ. Φανουράκη 11/2021