Ετήσιο Μνημόσυνο Σωκράτη Φανουράκη στη Χάλκη – 7 Ιουλίου 2024

Tο ετήσιο μνημόσυνο του Σωκράτη Φανουράκη, ιδρυτή του Ιδρύματος Λοχαγού Φανουράκη, τελέστηκε την Κυριακή 7 Ιουλίου 2024, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στη Χάλκη.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε η μνημόσυνη τελετή στην οποία παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Χάλκης, κ. Φραγκάκης, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Χάλκης, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και πλήθος κόσμου. Το Ίδρυμα Λοχαγού Φανουράκη εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος κ. Ηλιάδης, ενώ παρευρέθηκαν και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Μεντιτουρς Α.Ε.
Ο Σωκράτης Φανουράκης άφησε πίσω του μια αξιόλογη κληρονομιά, με το Ίδρυμα Λοχαγού Φανουράκη να αποτελεί φάρο ελπίδας για τους νέους της Κω και της Χάλκης.
Το Ίδρυμα, το οποίο ίδρυσε με διττό σκοπό ίδιος ο Σωκράτης και προήδρευε όσο ήταν εν ζωή, προσφέρει υποτροφίες σε νέους που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ενώ παράλληλα στηρίζει ηλικιωμένους κατοίκους στην Κω και τη Χάλκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2018, το Ίδρυμα δίνει υποτροφίες και για προπτυχιακές σπουδές, εστιάζοντας στους νέους μαθητές του σχολείου της Χάλκης.
Η μνήμη του Σωκράτη Φανουράκη παραμένει άσβεστη στις καρδιές όλων όσων τον γνώρισαν και ωφελήθηκαν από το πλούσιο έργο του.

Το Ίδρυμα Λοχαγού Φανουράκη, με την αστείρευτη προσφορά του, συνεχίζει να υλοποιεί τους στόχους και τα οράματα του εμπνευστή του, τιμώντας επάξια τη μνήμη του.