Ετήσιο Μνημόσυνο Σωκράτη Φανουράκη

 

                                                                                                                        Αθήνα 11/07/22

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο, του Ιδρυτή του Ιδρύματος Λοχαγού Φανουράκη,  την Κυριακή 10 Ιουλίου στη Χάλκη στον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου, μετά το πέρας της αρχιερατικής θείας λειτουργίας.

Στο μνημόσυνο παρευρέθηκαν επίσης μέλη του Δ.Σ. του Ιδρύματος Λοχαγού Φανουράκη και της Μεντιτουρς Α.Ε.

Το μνημόσυνο στην γενέτειρα του Σωκράτη Φανουράκη θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στην Κω για τον Ιδρυτή του Ιδρύματος σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν.

 

 

 

 

 

​Ο σκοπός του Ιδρύματος Λοχ. Φανουράκη είναι διττός: η παροχή υποτροφιών σε νέους από την Κω και την Χάλκη που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν σπουδές μεταπτυχιακού επιπέδου στην Ελλάδα ή το εξωτερικό και η στήριξη ανήμπορων συμπατριωτών μας της τρίτης ηλικίας, στην Χάλκη και την Κω. Από το 2018 έχει ξεκινήσει πρόγραμμα υποτροφιών προπτυχιακών σπουδών για τους νέους της Χάλκης.

 

Στο πλαίσιο του κοινωφελούς του έργου πρόσφατα δώρισε ένα ηλεκτρικό αμαξίδιο (εφοδιασμένο και με φορείο), για την καλύτερη εκπλήρωση του σκοπού περίθαλψης και για την μεταφορά περιθαλπομένων προς και από το ιατρείο της Χάλκης και εντός του παραδοσιακού οικισμού του νησιού.