Την Κυριακή, 18 Αυγούστου 2024, στις 16:00 και στο Πνευματικό Κέντρο Χάλκης «Σωκράτης Φανουράκης», παρουσιάστηκαν τα πεπραγμένα του πρώτου χρόνου συνεργασίας του Δήμου Χάλκης με το Κέντρο Γλώσσας και Πολιτικής του Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου στο Πνευματικό Κέντρο του Ιδρύματος Λοχαγού Φανουράκη στο νησί της Χάλκης.
Η παρουσίαση με τίτλο «Ίδρυμα Λοχαγού Φανουράκη, Δήμος Χάλκης και Ιόνιο Πανεπιστήμιο – μια εποικοδομητική συνεργασία για την κοινωνία της Χάλκης» πραγματοποιήθηκε από τον υποψήφιο διδάκτορα του ΤΞΓΜΔ και παλαιό υπότροφο τού Ιδρύματος Λοχαγού Φανουράκη, Χρήστο Γιαννούτσο.
Επίσης, το Σάββατο 17 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε ημερίδα από τη διδάσκουσα του ΤΞΓΜΔ, Stella Voutsa, με τίτλο «Φιλελληνισμος: Ένα ανεκτιμητο κεφάλαιο».
Ενδεικτικά να αναφέρουμε τον υποτιτλισμό του σχολικού ντοκιμαντέρ «Οι γυναίκες της Χάλκης» προς την αγγλική και τη γερμανική γλώσσα από την Ευγενία Καλλιώρα, την Αναστασία Χασιώτη΄και την Αγγελίνα Σαράντου, μέλη του DfltiVoice – Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας, ΙΠ.
Ο Πρόεδρος του Κέντρου Γλώσσας και Πολιτικής, Sotiris Livas, ευχαριστεί το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Λοχαγού Φανουράκη για την παραχώρηση του χώρου και τον δήμο της Χάλκης και τον δήμαρχό της, Άγγελος Φραγκάκης, για τη μέχρι τώρα συνεργασία.
Ο Δήμος Χάλκης και το Κέντρο Γλώσσας και Πολιτικής, στο επόμενο διάστημα, θα ενημερώσουν για τις περαιτέρω δράσεις, που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας τους, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες της κοινωνίας της Χάλκης.