Αύγουστος 2017 | Στιγμιότυπα απο τις Δράσεις του Πολιτιστικού Κέντρου Σ. Φανουράκης

 

‘’Δελφίνια – τα δώρα της θάλασσας’’ της Λουκίας Ορφανού

 

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το Πολιτιστικό Κέντρο Χάλκης ‘’Σωκράτης Φανουράκης’’ συνεχίζει και αποτελεί τον πυρήνα των πολιτιστικών εκδηλώσεων στη Χάλκη.  Το φετινό Αύγουστο όσοι είχαν την τύχη να βρεθούν στην όμορφη Χάλκη είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ξεχωριστές ομιλίες  -παρουσιάσεις και μια ιδιαίτερη εικαστική έκθεση ψηφιδωτών.

‘’Κωνσταντίνος Καβάφης, ο Διαχρονικός’’

Την Κυριακή 27 Αυγούστου, η Στέλλα Π. Βουτσά, Φιλόλογος, M.Sc, PhD (Διδάκτορας) Λογοτεχνίας παρουσιάσε

‘’Κωνσταντίνος Καβάφης, ο Διαχρονικός’’

Η Κα Βουτσά

 Ειρωνεία, Δράμα, Διδακτισμός κι’ Ερωτισμός στην Ποίηση του Αλεξανδρινού ποιητή

Την παρουσίαση συνόδευσαν εικόνες από την Αλεξάνδρεια, απαγγελίες και μελοποιήσεις ποιημάτων του Καβάφη από αναγνωρισμένους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, καταδεικνύοντας έτσι την οικουμενικότητα του μεγάλου Αλεξανδρινού.

 “Ο Φτωχούλης του Θεού’’ του Νίκου Καζαντζάκη            

‘’Ο Φτωχούλης του Θεού’’ του Νίκου Καζαντζάκη

Στιγμιότυπα απο την ομιλία του κου Βολανάκη για τον Ν. Καζαντζάκη

Με αφορμή το «έτος Ν. Καζαντζάκη» παρουσιάστηκε το Σάββατο και την Κυριακή 19 και 20 Αυγούστου αντίστοιχα, απο τον Δρ. Ιωάννη Ηλ. Βολανάκη, έφορος αρχαιοτήτων ε. τ. ’Ο Φτωχούλης του Θεού’’ της μυθιστορηματικής βιογραφίας του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης  με τις ποικίλες και πάντα επίκαιρες ιδέες.

 

‘’Φαρμακευτικά κ αι αρωματικά φυτά της Ελλάδας’’

Ο κος Βολανάκης

“Φαρμακευτικά και αρωματικά φυτά της Ελλάδας’’

Την Κυριακή 20 Αυγούστου, στην παρουσίαση που έγινε για τα αρωματικά φυτά που φύονται στην Χάλκη προβλήθηκαν διαφάνειες και έγινε συζήτηση αναφορικά με τα φαρμακευτικά και αρωματικά φυτά της Ελλάδας, της Δωδεκανήσου και της Χάλκης και για τις φαρμακευτικές και αρωματικές ιδιότητες ορισμένων φυτών στην πρόληψη ή την θεραπεία διαφόρων ασθενειών.

“Δελφίνια – τα δώρα της θάλασσας’’ έκθεση ψηφιδωτών της Λουκίας Ορφανού

‘’Δελφίνια – τα δώρα της θάλασσας’’ της Λουκίας Ορφανού

Η κ.Ορφανού


Απο την 1η έως 31 Αυγούστου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά η νέα σειρά πρωτότυπων έργων της εικαστικού Λουκία Ορφανού, “Δελφίνια – Τα Δώρα της Θάλασσας”.

Πηγές της έμπνευσής της υπήρξαν οι εικαστικές αναπαραστάσεις ιδιαίτερα από το Ακρωτήρι της Θήρας, από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών αλλά και από το Παλάτι της Κνωσού.

Η αίσθηση της ζωής,  οφειλόμενη στην ελευθερία της κίνησης τους και στα έντονα χρώματα τους την οδήγησαν στο να πάρει τις ψηφίδες της μαζί και με αλλά υλικά και να τους δώσει ζωή!

‘’Δελφίνια – τα δώρα της θάλασσας’’ της Λουκίας Ορφανού

Ο Πρόεδρος του ΙΛΦ Καθηγ. κ. Κρεμαστινός με την σύζυγο του, την κ. Ορφανού & τον κ. Ηλιάδη

‘’Δελφίνια – τα δώρα της θάλασσας’’ της Λουκίας Ορφανού

Στιγμιότυπα απο τα εγκαίνια