Η Κινηματογραφική Ομάδα του Γυμνασίου Λ.Τ. Χάλκης ‘’Σωκράτης Φανουράκης’’, στον Όμιλο Cine-εκπαίδευση, στη Ρόδο.

Η κινηματογραφική ομάδα του Γυμνασίου Λ.Τ. Χάλκης ‘’Σωκράτης Φανουράκης’’, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος κινηματογράφου που υλοποιεί στο σχολείο, επισκέφθηκε το περασμένο Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, κινηματογραφιστές και εκπαιδευτικούς του Ομίλου Cine-εκπαίδευση, στη Ρόδο.

Η συνάντηση έγινε με την συμβολή του Πέτρου Σπανού, της Θεώνης Χαντζιάρα και του Γιώργου Τζεδάκη, οι οποίοι και δίδαξαν στους μαθητές μας τεχνικές και μυστικά της κινηματογράφησης.

Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και η διεύθυνση του σχολείου μας, ευχαριστεί θερμά τους παραπάνω συναδέλφους για τον χρόνο που διέθεσαν στο απόγευμα του Σαββάτου, αλλά κυρίως για την ευαισθησία που αντιμετωπίζουν τις προσπάθειες μαθητών μικρών σχολείων όπως το δικό μας.

Την ίδια ημέρα είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε τον πολυχώρο Throne of Helios, και να ξεναγηθούμε στις 9D παραστάσεις του ‘’Διαστήματος’’ και των ‘’Δεινοσαύρων’’, που παρουσιάζονται σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες του χώρου.

Οι μαθητές μας ενθουσιάστηκαν με την αίσθηση του τρισδιάστατου θεάματος  και την ταυτόχρονη αίσθηση πολλαπλών ερεθισμάτων (ήχου, αφής, κίνησης κλπ) που βίωσαν. Κατάφεραν με τον διαδραστικό αυτόν τρόπο μάθησης, να αναλογιστούν για τις τεχνικές κινηματογράφησης και παρουσίασης, αλλά και για τις ιστορίες των παραπάνω παραστάσεων, με τρόπο ευχάριστο και συνεργατικό.