Πρώτη Προπτυχιακή Υποτροφία για το Ίδρυμα Λοχαγού Φανουράκη

Εφτασε στην Κρήτη η πρώτη προπτυχιακή φοιτήτρια του Ιδρ. Λοχ. Φανουράκη, Σάρα Σιάρρα , για τις σπουδές της στο ΑΤΕΙ Τουριστικών Επαγγελμάτων, στον Αγ. Νικόλαο.

Πρόκειται για μια ακόμη προσπάθεια του  Ιδρ. Λοχ. Φανουράκη να στηρίξει την νεολαία της ακριτικής Χάλκης. Το Δ.Σ του Ιδρύματος γνωρίζοντας την αγάπη του Ιδρυτή του για την γενέτειρα του, πέτυχε με δικαστική απόφαση να εγκριθεί η δυνατότητα από φέτος να χορηγεί μια υποτροφία για προπτυχιακές σπουδές.

Αφορά υποψηφίους που έχουν καταγωγή από την Χάλκη ή που ζουν για τουλάχιστον 16 συναπτά έτη στο νησί, έχουν φοιτήσει σε όλες τις τάξεις στο “Γυμνάσιο –Λυκειακές Τάξεις Σωκράτη Φανουράκη” και που πληρούν μια σειρά από οικονομικά και άλλα κριτήρια.

Αποτελεί θέση του  Δ.Σ. να στηρίζει τη νεολαία του νησιού με κάθε τρόπο που μπορεί και της επιτρέπουν οι επιβλέπουσες δημόσιες αρχές. Μέσα από την χορήγηση των υποτροφιών διευρύνεται  η προσπάθεια του Ιδρύματος να στηρίζει έμπρακτα τους νέους στις δύσκολες οικονομικά συγκυρίες που βιώνει ο τόπος μας, και που πέρα από την ηθική και ουσιαστική βοήθεια, προσφέρει και ένα είδος «ασφάλειας» στους  φοιτητές και τις οικογένειες τους.

Το Δ.Σ. του Ιδρύματος εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στην υπότροφο και της εύχεται κάθε επιτυχία στις σπουδές και στους στόχους της.

 

Φωτο: ΑΤΕΙ Κρήτης